Η εταιρεία M E L I N I K O N εξειδικεύεται στο εμπόριο υψηλής ποιότητας μελιού και παραγώγων του. Με δεκαετίες εμπειρίας, προσφέρουμε premium προϊόντα από την Ελλάδα. Όλα τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα και υποβάλλονται σε αυστηρές αναλύσεις ποιότητας. Στη MELINIKON απευθυνόμαστε σε αγοραστές που αναζητούν μέλι υψηλών προδιαγραφών και απόλυτα ελληνικής προέλευσης.
Επιλέγουμε τις καθαρότερες ποικιλίες και τις προσφέρουμε σε πολυτελή συσκευασία διατηρώντας την ακεραιότητα του μελιού και των θρεπτικών συστατικών του.
Λίγα λόγια για το μέλι
Το μέλι είναι η πιο γλυκιά παραγωγή της ελληνικής φύσης. Είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία που παράγουν οι μέλισσες συλλέγοντας το νέκταρ των φυτών ή εκκρίσεις φυτών ή εκκρίματα εντόμων που απομυζούν τα φυτά. Ένας φυσικός θησαυρός, γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες από αρχαιοτάτων χρόνων. Χάρη στα συστατικά του, έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες καθώς επίσης, αν και είναι τρόφιμο και όχι φάρμακο, χρησιμοποιείται σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα.
Το ελληνικό μέλι ξεχωρίζει ανά τον κόσμο για την αγνότητα, τη γεύση και όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του και θεωρείται ποιοτικά από τα καλύτερα μέλια. Οι μορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα μας, με τη μεγάλη ηλιοφάνεια, ευνοούν την ανάπτυξη μιας ποικιλόμορφης χλωρίδας με πολλά διαφορετικά είδη φυτών, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού, τα οποία έχουν τεκμηριωθεί και επιστημονικά.
Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως “βιολογικό προϊόν” και η γλυκόζη που απορροφάται στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη. Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες:
  • Το μέλι από νέκταρ, το οποίο συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη των λουλουδιών.
  • Το μέλι από μελίτωμα, που παράγεται από εκκρίματα των φυτών ή εντόμων που απομυζούν τα φυτά.
Το μέλι από νέκταρ είναι ανοιχτόχρωμο, πιο ρευστό, με πολύ έντονο άρωμα και γεύση, ενώ το μέλι από μελίτωμα είναι πιο σκούρο, πιο παχύρευστο, πλουσιότερο σε μέταλλα και λιγότερο γλυκό.

Βασικό μας μέλημα είναι η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας μέσα από την κορυφαία και σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας.

Τα προϊόντα μας αφορούν σε πωλήσεις Χονδρικής.